Alpaca garn

Alpaca uld eller alpakka uld er blødt og glansfuldt uld der kommer fra lamadyret alpakka og i sidste ende bliver til Alpaca garn. Det kaldes endda også for Alpakka garn med k. Kært barn har mange navne men kvaliteten er høj uanset stavningen.

Der foregår en effektiv proces, før ulden bliver til egentligt uldgarn, hvor ulden skal sorteres ud fra, hvor dyret kommer fra. Når ulden er klar til selve spinde processen, bliver garnets tykkelse, løbelængde fastslået. Garn lavet af af lamauld (alpakka) bærer præg af naturens temperatur regulerende materialer. Det er en super god egenskab, da ulden både kan køle og varme personen – afhængig af årstiden. Man kan derfor strikke og hækle med alpaca uld garn hele året rundt.

De gode egenskaber

Dette garn kan transportere og absorbere kroppens sved, så man altid føler sig tør. Som tommelfingerregel kan uld optage omkring 35 % uden at blive fugtig eller varm. Takket være at kvaliteten består af hule fibre, så vil uld altid fungere isolerende. Hvis man sammenligner med eksempelvis fåruld, så har lamauld færre skæl og klør derfor meget mindre. Det sætter de fleste sætter ganske stor pris på. Det er endvidere almindeligt kendt, at mange mennesker, er allergiske over for fåruld. Omvendt er der ikke særligt mange mennesker, som er allergiske over for lamauld! Her kunne man eksempelvis bruge ulden fra alpakaen, der er ekstra behagelig. Det betyder, at man kan få stor glæde af et allergivenligt uldgarn. Det har mange særlige og helt unikke egenskaber.

Irritation af huden

Mange kan være tilbøjelig til at tro, at uld altid kradser og irriterer huden. Det er faktisk ikke altid tilfældet – langt fra faktisk. Der er naturligvis nogle typer uldgarn, som har en kradsende påvirkning hos nogle. Dette gør sig altså ikke gældende for alpaca ulden. Det er nemlig en rigtig blød og behagelig garn kvalitet, som er egnet til beklædning.

Lamaulden kan bruges til både strikning, hækling og filtning og det gør den til en fleksibel garntype. Såfremt uldgarn er “superwash” behandlet, vil det resultere i at garnet ikke krymper i vask. Det er selvfølgelig en fordel, da det er med til at bevare den rette størrelse og struktur på tøjet.

Brug af alpaca garn

Bruger du lama uld, så er der mulighed for at springe ud i mange spændende strikke og hækleprojekter. Som du sikkert allerede er bekendt med, så kan garnet bruges til både sommer og vintertøj. Der er desuden mulighed for at strikke eller hækle tøj til både voksne, børn og babyer. Hvis det er din tanke at strikke sommer og efterårstøj, så findes der mange gode garnkvaliteter, hvor du får et nemt og luftigt resultat.

Overvejer du at strikke eller hækle efterårs og vintertøj, så er der ligeledes mange fine garnkvaliteter, hvor tøjet bliver både blødt, varmt og sved absorberende. Hvis du skal i gang med at lave babytøj, så skal du have fat i baby alpaca uld garn, som er særligt blødt og behageligt for huden. Det er et fact, at babyer generelt har en mere følsom hud end voksne generelt. Derfor er det især oplagt at bruge det bløde alpaca garn, som er fremstillet af lamauld.

 

Billige strikkepinde fra Rito.dk

 

Opskrifter med alpaca garn

Der findes rigtigt mange strikkeopskrifter og hækleopskrifter, hvor det tilrådes, at man bruger alpakka uld. Der er bl.a. rig mulighed for at lave en let, blød og lækker sweater, cardigan, hue, pomponrør eller en helt anden. Selvom uldgarn som regel er mest egnet til tøj, så kan det også bruges til at lave puder, mobilholdere og andre pynte ting til hjemmet. Hvis du har brug for mere inspiration til, hvad du kan bruge alpaca garn til, kan du se vores mange gratis strikkeopskrifter under menupunktet strikkeopskrifter. Se også vores andre sider om garnudsalg, forskellige slags strikkegarn, garn og meget mere.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKRSezaXbYk
Se også her

Se også vores forside med generel info om siden og anbefalede sites ved at klikke her.