Akrylgarn

Akrylgarn – Hvad er det lavet af og hvad kan det bruges til?

Akrylgarn

Akryl garn er et kunstigt fremstillet garnprodukt, der har virkelig har gjort sit indtog på markedet efter flere år, hvor det blev betragtet som et stift og kradsende materiale.
Sådan forholder det sig dog heldigvis ikke længere, da akrylgarn nu betragtes som et materiale af ganske høj kvalitet med mange gode praktiske egenskaber og fordele. Se tilbud på det HER. Det betyder, at garnet ikke er lavet på naturlige fibre som bomuld eller uld. Det syntetiske garn har dog mange fordele. Det er noget billigere end eksempelvis uld, som ofte bruges til lignende formål. Det syntetiske akryl garn er meget lettere, end garn baseret på naturlige fibre, og derfor har det også en ganske lang løbelængde per gram. Dermed får man altså mere garn for pengene!

Akrylgarnets egenskaber

De mange fordele og egenskaber som akrylgarnet har, gør det nemt at bruge i hverdagen. Det er naturligvis en smagssag om man er til syntetisk garn eller ej, men der er ikke nogen tvivl om, at syntetisk garn holder bedre på farven end naturligt fremstillet garn gør. Dette betyder også, at det kan vaskes oftere uden, at det mister farve. Det er samtidig med til at karakterisere akrylgarn som noget af det meste slidstærke garn. Grunden til dette er både farve og pasform forbliver stort set uændret næsten ligemeget hvor mange gange man vasker det.

Nye teknologier har også været med til at ændre på den noget negative opfattelse der førhen har været. Dette er fordi man i dag kan producere mange forskellige udgaver af akrylgarn som oftest er MEGET bløde. En af de største fordele ved akrylgarn er dog, at det er allergivenligt. Så hvis man skal strikke eller hækle tøj til en person med allergi, så er det meget oplagt at anvende dette garn. Da er man i hvert fald sikker på, at det er tåleligt for personen. Det er faktisk muligt at hækle med 100 % akryl, men mange vælger at kombinere det med andre garnprodukter såsom f.eks. bomuldsgarn. Udover det er akrylgarn vildt brugervenligt. Selvom man er nybegynder, så er det ganske nemt at arbejde med denne slags garn. Endelig, er det også billigt, så man kan få øvet sig en masse.

Find billigt akrylgarn her

Akrylgarn på tilbud

God til hverdagen

Det gode ved akrylgarn er, at det kan bruges både til strikning, hækling og brodering, så der er simpelthen utallige muligheder. Det giver også en chance for at lave forskellige hverdagsprojekter. Det kunne eksempelvis være i form af tøj, legetøj, bamser og dukker til børn og børnebørnene. Dog skal man være opmærksom på, at akryl er varmefølsomt. Derfor skal man ikke vaske det på over 40 grader da man så risikerer, at det mister sin facon. Det er der dog heller ikke nogen grund til generelt, men det er en anden snak  Så foretrækker man at anvende garn, der er let at bruge og fantastisk at arbejde med, så kan acryl let blive din foretrukne garn type.

Se alt garn på tilbud lige her.

– Uanset hvad dit behov er, finder du altid billigt akrylgarn hos vores anbefalede garn webshops. Du kan se alle disse webshops på udsalgs siden.