Mohair Garn

Her får du alt der er værd at vide om Mohair garn

Mohair garn er til dig, som vægter en blød og eksklusiv garnkvalitet højt, som kan bruges til en hel række af projekter. Det er en garntype, som har været specielt meget efterspurgt de seneste år i Danmark. Den stigende efterspørgsel er forbundet med, at flere danske strikke- og hækleentusiaster har indset, hvilke fantastiske egenskaber mohair garn faktisk har – Det er et ret godt produkt til mange ting.

Mohair garn - billigt mohair garn

Mohair garn – egenskaber & kendetegn

Mohairuld er ikke en helt almindelig og traditionel garn kvalitet. Det er tværtimod en af de absolut blødeste og mest eksklusive på det danske marked. Det er en form for blandingsgarn, som typisk består af mohair, uld silke og polyamid. Det meste af garnet er mohair. Dermed giver det altså også mening at kalde kvaliteten for netop mohair garn. Mohairuld kommer fra angorageden. Det har været med til at kreere et silkeblødt og glansfuldt garn. Man har helt bevidst valgt at blande mohairuld med andre materialer. Det har man gjort, for at gøre garnet mere holdbart og slidstærkt. Står du og skal købe mohairuld / mohair garn til dine strikke projekter, så kan det derfor anbefales du køber en form for blandingsgarn. Der er naturligvis også mulighed for simpelthen at strikke denne garnkvalitet sammen med andre garnkvaliteter, hvis man har tiden og overskuddet til det. Dermed kan du opnå den helt silkebløde effekt, som mohairuld blandet andet er meget kendt for.

Nøje udvalgt på Rito

På Rito.dk har de nøje udvalgt alle deres garnkvaliteter og garntilbehør, som også er lette at arbejde med for både nybegyndere og de erfarne. Udvalget består af mohair garn fra DROPS. De tilbyder både Long Print og Unicolor, som kan købes i en lang række flotte og lækre farver. Under den ønskede garnkvalitet kan du se, hvilke farver du kan vælge i mellem. Grundet deres store udvalg kan du med høj sandsynlighed, finde netop de farver, du ønsker.

Der er dermed mange rigtig gode egenskaber ved dette garn, som du kan få stor glæde af i mange forskellige sammenhænge.

Vask af Mohair garn – Uldgarn

I forhold til vask og vaskeanvisninger er der nogle praktiske ting, som du lige skal være opmærksom på. Det anbefales som udgangspunkt at du vasker mohair garn ved håndvask og ved max. 30 grader. Det er altså ikke en garnkvalitet, som egner sig til vaskemaskinen desvørre. Dog skal du i denne forbindelse være opmærksom på, at den pågældende garnkvalitet kan have indflydelse på, hvordan mohairuldet vaskes korrekt. Det er meget vigtigt at du følger vaskeanvisningerne, hvis du skal bevare tøjets struktur og holdbarhed.

Mohair garn / Mohairuld – Muligheder og inspiration

Mohairuld er et super godt garn der egner sig til både strik og hækling. Det er enormt let at arbejde med, og du er som regel altid sikret et rigtigt godt resultat. Der er rigtigt mange muligheder med det populære garn, som du med fordel kan bruge til mange forskellige projekter. Mohair er særligt egnet til at strikke og hækle finere beklædning af. Det er eksempelvis populært at anvende mohairuld til at strikke og hækle tynde trøjer, cardigans, sjaler og lignende tøj. Dermed er der stor mulighed for strikning og hækling af tøj og forskellig beklædning til kvinder, mænd og børn. Du kan lave fint og blødt tøj mm. til dig selv, eller til familie – venner.

Inspiration til Mohair garn projekter

Hvis du mangler inspiration til hvad du kan lave med mohair garn, så kan du prøve at se efter gode strikkeopskrifter eller hækleopskrifter. Der er udgivet en del bøger og kataloger, med masser af nemme opskrifter, hvor uldgarn bestående af mohairuld kan bruges. Der findes også mange gratis strikke- og hækleopskrifter på nettet, som oftest kan downloades gratis. Her vil der være en hel del inspiration at hente. Se også vores afsnit om gratis strikkeopskrifter mm. HER

Mohair garn er en garntype, der så afgjort er kommet for at blive. Af den årsag bliver der også hele tiden arbejdet på at udvikle nye kollektioner, hvor man prøver at gøre garnet endnu blødere og endnu mere behageligt. Hos Rito har de samtidig også billigt mohair garn, men af den høje kvalitet stadig!

Se de laveste priser og bedste kvaliteter ved at klikke her!